top of page

מועצת העיר אופקים

בבחירות 2018 למועצת העיר, הכנסנו מנדט אחד, והנציג שלנו במועצה הוא טל מגרה. אנחנו מאמינים בשקיפות ובכך שכנציגים יש לנו את החובה ללמוד את החומר, לשאול את השאלות הנכונות ולהיאבק על הדברים שאנחנו ואתם מאמינים בהם. לפיכך, נשתף אתכם במה שקורה במועצה ובועדות שאנחנו חלק מהם ואולי הכי חשוב נראה לכם כל מה שלא תראו בפייסבוק של ראש העיר או במקומונים. בנוסף, נענה על כל השאלות והפניות שלכם והכי חשוב נהיה הפה שלכם במועצה. 
במידה ויש שאלה או בעיה שלדעתכם צריכה להעלות אנחנו נעלה אותה. 
כאן באתר אתם מוזמנים לעיין בפוסטים שלנו, במסמכים הרלוונטיים ולשלוח לנו שאלות ופניות ציבור. 

סיכום חצי קדנציה >>>
 

הגרלת שטחים- מדריך

לאחר הלחצים שלנו ושלכם תתקיים הגרלה ולא מכרז ועכשיו ננסה לסייע לכם להגיש.  
בסוף חודש מאי (כנראה) תיפתח ההגרלה לשטחים באופקים ובפוסט הזה נשתדל לענות על חלק מהשאלות שנשאלנו. בואו נתחיל.

============
1. מה ההבדל בין הגרלה למכרז?

מחיר המגרש נקבע על ידי שני פרמטרים: ערך הקרקע והוצאות פיתוח. הוצאות הפיתוח הן בעצם העלויות שרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) גובה על הפיתוח הצפוי בשכונה כמו כבישים, מדרכות, בתי ספר, בתי כנסת ועוד. הוצאות הפיתוח נקבעות טרם ההגרלה/מכרז ואינן תלויות בהצעות של המגישים. מה משתנה בין הגרלה למכרז? שבהגרלה המחיר שטח הינו קבוע מראש ומי שעלה בהגרלה צריך לשלם את המחיר שנקבע ובמכרז זוכה מי שמציע את הסכום הגבוה ביותר על הקרקע.

בהגרלה האחרונה בשכונת נוח שהתקיימה בתחילת 2021 ניתנה הנחה על הקרקע ועלות של שטח של 450 מ"ר הייתה 36,770 ₪ לקרקע (לאחר הנחה) ו397,569 ₪ להוצאות פיתוח, סה"כ 434,339 ₪. חשוב לזכור שיהיו תוספות יחסית קטנות על הסכום הזה של מיסים.

2. איך מגרילים את המגרשים?

הגרלה לרוב מחולקת על פי קטגוריות מסוימות, בפעם האחרונה לצורך העניין יצאו להגרלה 48 דירות. 5 דירות לנכים (גם בתוך זה יש קטגוריות ועדיפויות), 21 מגרשים לתושבי העיר אופקים ובתוכם קדימות לפי הסדר: משפחות מחוסרות דיור, רווקים מחוסרי דיור, כאלה שאינם מחוסרי דיור.
בנוסף הוגרלו 22 מגרשים לכלל הציבור עם עדיפות למשפחות על פני רווקים ולמחוסרי דיור על פני חסרי דיור. בחוברת המכרז ניתן לראות את ההגדרה של המדינה לחסר דיור, בן ישוב ובני זוג/משפחה.

לאחר שממלאים את כל הטפסים וניגשים להגרלה, רמ"י מעדכנים על מועד ההגרלה ואז מגרילים את הזוכים בכל קטגוריה ועל פי קדימויות. הזוכים יוזמנו במועד אחר לבחירת השטחים על פי הסדר. לדוגמא, מקום ראשון בהגרלה יכול לבחור איזה שטח שירצה, מקום שני אחריו וכך הלאה.

3. האם יש לי איך להתכונן?

האמת שלא כל כך, ברגע שהמכרז מפורסם יש כמעט שלושה חודשים למילוי החוברת וכל המסמכים. מומלץ להתחיל ברגע שיוצא ולא לחכות לרגע האחרון. אי אפשר להגיש באיחור! אני מצרף כאן בהמשך קישור לאתר שלי ובו יש את החוברת של המכרז הקודם להתרשמות. אין לראות במסמכים שלו זהים ולהתחיל למלא אותם, זה להתרשמות בלבד!

כן מומלץ כבר להוציא תעודת זכאות של חסר דיור/אישור חסר דירה המתאימה להגרלה על פי הקריטריונים של משרד הבינוי והשיכון. ניתן לעשות זאת דרך מלגם. לקביעת תור יש להיכנס לקישור הבא: https://myvisit.com/#!/home/provider/17,

לאחר מכן לבחור את "שירותי קהל" ואז לבחור "נתיבות".

יש להביא אתכם ת.ז. ובמידה ואתם ידועים בציבור ואינכם נשואים יש להביא טופס ידועים בציבור חתום. הטופס מצורף: https://shikun.milgam.co.il/wp-content/uploads/2020/10/yeduim.pdf

דו"חות מבקר העירייה ומשרד הפנים
 

לראשונה מזה שנים רבות הוגש דו"ח ביקורת של מבקר העירייה בישיבת המועצה האחרונה.
המבקר נכנס לתפקידו במרץ 2020 והגיש דו"ח מבקר של שנת 2020, בדו"ח הוא בחן ארבעה נושאים: תכנון ובנייה, נהלי רכש בחברה הכלכלית, דפיברילטורים ואת העבודה בשירות הפסיכולוגי.
לצערי, לאחר כל כך הרבה שנים הדו"ח הוא פרווה והנושאים שנבחרו הם פרווה. אני רוצה להאמין שזה לא סימן לבאות ושמבקר העירייה ירגיש חופשי לבחון נושאים חמים ומאתגרים יותר.


באתר כאן תוכלו לצפות במספר מסמכים רלוונטיים: דו"ח מבקר העיר לשנת 2020, התייחסות ועדת ביקורת לדו"ח, דו"ח ביקורת משרד הפנים לשנת 2019 ובנוסף, סדר היום של ישיבת המועצה האחרונה (מס' 52) ואת התקציבים שאושרו. 

זמין לכל שאלה.

בקובץ הבא נמצאים המסמכים הבאים: סדר יום לישיבת מועצה מספר 52, דו"ח משרד הפנים ל2019, התייחסות העירייה לדו"ח משרד הפנים ודו"ח מבקר העירייה. 

הקובץ הבא הינו דיון ועדת ביקורת בדו"ח מבקר העירייה, הועדה החליטה לא לדון בדו"ח משרד הפנים. 

ישיבת המועצה האחרונה הייתה מעניינת עם נושאים רבים לדיון. כפי שעשיתי בעבר אביא את עיקרי הדברים. את שאר המידע והמסמכים הרלוונטיים אפשר למצוא במסמכים המצורפים כאן. 

* בישיבה אישרנו סכום של 22 מיליון שקל שיושקעו בהקמת קריית ממשלה חדשה שתבנה בקרוב ברחבת המתנ"ס. הקריה תכלול חלק ממשרדי העירייה ומשרדים ממשלתיים. קריית הממשלה תהיה מבנה אחד מתוך קומפלקס שלם שיכלול מרכז מסחרי ומרכז אומניות הבמה. העלות הכוללת של קריית הממשלה הינה 41 מיליון שקל.

* אישרנו 5.6 מיליון שקל לפיתוח שני שטחי ציבור בשכונת רמת שקד באזור שדרות השיטה. הפיתוח הוא חלק מפיתוח השכונה.

* מכיוון שלראש העיר יש ניגוד עניינים במתנ"ס העירוני, המועצה הסמיכה את סגן ראש העיר הרב דייטש להיות מורשה החתימה מטעם העירייה בדברים של המתנ"ס הקשורים לעירייה.

בנוסף, אישרנו לעירייה להגיש מספר תכניות לגבי שטחים שונים ברחבי העיר. העירייה בעצם ביקשה את אישור המועצה כדי להיות המתכננת של מספר שטחים ברחבי העיר על מנת שבהמשך יוכלו להקים באותן מקומות מיזמים שונים. הפירוט המלא באתר>>> http://bit.ly/Ofakimim_Moetza

היכן יושקעו 22 מיליון שקל, מי יהיה מורשה החתימה למתנ"ס במקום ראש העיר ומה מתוכנן בהמשך בשטחים ברחבי העיר?

הארנונה תעלה בשנה הבאה, בכמה ולמה?

בשבוע שעבר מועצת העיר אישרה את צו הארנונה לשנת 2022.
מה כולל צו הארנונה? ולמה היא הולכת לעלות?
============
צו הארנונה או בשמו האחר צו המיסים הינו מסמך מחייב אשר בו נקבעים סוגי הנכסים
השונים והתעריפים בשקלים חדשים למ"ר שיחולו על כל אחד מהנכסים הקיימים ברשות. אפשר לראות בצו שמצורף באתר שלנו את התעריפים לכל סוג נכס.
מספר דברים שצריך לשים לב אליהם:

  1. תעריפי הארנונה יעלו בשנת 2022 ב1.92%. העלייה הזאת נקבעת על ידי משרד הפנים ובעצם עולה באופן אוטומטי, למועצת העיר אין אפשרות לפסול עלייה זאת. חוץ מהעלייה האוטומטית התעריפים לא עלו עוד. העלייה הזאת שווה לקופת העירייה בערך 800,000 שקל נוספים לתקציב השוטף.

  2. בשכונת הפארק תעריפי הארנונה גבוהים יותר, שאלתי למה זה גבוה יותר וראש העיר ענה שמכיוון שרוב השכונה הינה שכונה של צמודי קרקע אז עלויות התחזוקה גבוהות יותר ולכן צריך לגבות סכומים גבוהים יותר. נכון להיום, לא צפויים להיות תעריפים שונים בשכונות אחרות.

  3. לאחר שקראתי את כל הצו, מסתבר שמי שישלם מראש לשנה את הארנונה יהיה זכאי ל2% הנחה.

  4. השינוי שדחפנו להכניס בעבר עדיין קיים ומשרתי מילואים פעילים זכאים ל5% הנחה בארנונה.

232 מיליון שקל. יש לכם שאלות על תקציב העירייה?

ביום שלישי ה02/02, תתקיים ישיבת תקציב 2021. יש לכם שאלות? 
ישנם סעיפים לא ברורים? משהו שאתם רוצים לדעת? 
בשביל זה אני פה. מוזמנים לעיין בתקציב ואני זמין לכל שאלה.

וואטסאפ>>> 0528581980

pexels-pixabay-259209.jpg

שנים ללא ביקורת הגיעו לסופם בעיריית אופקים (08.11.20)

כאשר התחלנו את עבודת ועדת הביקורת ב2019, ביקשנו את דו"ח הביקורת של שנת 2018. גילינו שאין כזה ולבסוף הוגש דו"ח מגוחך. לאחר שבדקנו, גילינו לתדהמתנו שלא הוגש דו"ח מבקר מזה מספר שנים!!!

למעשה, מ2013 הוגש דו"ח מבקר אחד (2015) ועוד דו"ח אחד שהוא בדיחה (2018).
אסור שדבר כזה יקרה. חברי המועצה הקודמים לא כינסו את ועדת הביקורת. יתרה מכך, אם מבקר עירייה לא מפרסם דו"חות ובפועל לא עושה את עבודתו, למה חברי המועצה לא הדיחו אותו? נראה כי המצב הזה היה נוח. 

 

לשמחתי, לפני כחצי שנה נבחר מבקר עירייה חדש שכבר התחיל להכין את הדו"ח של 2020. יחד עם יו"ר הועדה דוד פורטל אני מבטיח שנעקוב אחר הדו"חות, אוודא שהם ברמה המתאימה ואוודא שמבקר העירייה עושה את עבודתו. מה שהיה בקדנציה הקודמת לא יחזור על עצמו.

המשימה המרכזית של מבקר העירייה הינה לפרסם דו"ח מבקר פעם בשנה. עליו לעבור על מחלקות שונות בעירייה, לבדוק ולבחון האם יש ליקויים כאלה ואחרים ולציין אותם. לאחר מכן הוא מגיש את הדו"ח לראש העיר ולחברי המועצה ועל העירייה להגיב על הליקויים ולתקן אותם. חברי ועדת ביקורת צריכים לדון בדו"ח ולעקוב אחרי תיקון הליקויים. בנוסף לדו"ח המבקר, העירייה מקבלת גם דו"ח ביקורת ממשרד הפנים.

ועדת ביקורת דנה בממצאים של דו"חות הביקורת ועליה לוודא שהעירייה מתקנת את הליקויים. בנוסף, ועדת הביקורת יכולה להמליץ למבקר העירייה לבחון שני נושאים נוספים כל שנה. 

תמונה1.png

ישיבת מועצת העיר מס' 35, (13.10.20)- התעלמות מהקורונה, הקמת אגף לפיתוח כלכלי בעירייה, האצלת סמכויות מראש העיר למנכ"ל, תקציבים בלתי רגילים, עידוד תעסוקה ועידוד רשתות מזון עצמאיות.

בתחילת הישיבה ביקשנו התייחסות למצב הקורונה בעיר מכיוון שבעת הזאת העיר הייתה אדומה ומהמובילות בארץ בתחלואה. ראש העיר שבישיבה הקודמת התרברב שאופקים ירוקה והיא בתחתית של הירוק ולאחר יומיים ציין שהיא כתומה, סגר את הישיבה, קם והלך מהר בלי לשתף ובלי לתת דין וחשבון למועצה בסופה. עצוב.

1. אישור פרוטוקול 34.
 

2. אישור תב"רים (תקציבים בלתי רגילים):
1. מרכז לאומניות הבמה- תקציב לתכנון ע"ס 500,000 ₪, מקור: מפעל הפיס.
2. שיפוצים במוסדות חינוך, מוסדות בני עקיבא, ע"ס 160,000 ₪, מקור: מפעל הפיס.
3. שיפוצים במוסדות חינוך בי"ס אשלים, ע"ס: 227,000 ₪, מקור: מפעל הפיס.
4. ציוד וריהוט גלובלי לבתי ספר, ע"ס: 500,000 ₪, מקור: מפעל הפיס.
5. רכישת מחשבים במסגרת "מחשב לכל ילד" ע"ס 202,500 ₪, מקור: מפעל הפיס.
6. מלגות לימודים לסטודנטים ע"ס 200,000 ₪, תקציב מפעל הפיס.
7. שדרוג הציוד בבתי הספר- תכנית התקשוב הלאומית תשפ"א ע"ס: 460,000 ₪, תקציב משרד החינוך על פי החלוקה: חב"ד-60,000 ₪, דוד בן גוריון- 80,000 ₪, אביר יעקב- 80,000 ₪, מורשת ישורון-80,000 ₪, הגבעה-80,000 ₪, אשלים-80,000 ₪.
8. סימון כבישים והתקני בטיחות 2019, ע"ס 136,781 ₪.
9. שיקום מגרשי ספורט ע"ס 200,000 ₪ מהקרן לעבודות פיתוח.
10. שיקום שטחי גינון, ע"ס 500,000 ₪, תקציב קרן עבודות פיתוח.
11. דמי הקמה למערכות מים מי שבע, הגדלה ע"ס 1,500,000 ₪, תקציב היטל ביוב.

3. העלאת שכר למר משה פורטל, מנהל מחלקת רכש ל45% משכר מנכ"ל.


4. החלטה כי עידוד תעסוקה בעיר אופקים הינה פעולה לתועלת הציבור- ההחלטה של מועצת העיר בעצם מתירה לעירייה להציע הטבות מסוימות לתחום התעסוקה על מנת לעודד אותם לפתוח מרכזי תעסוקה בעיר מה שנכון גם לסעיף 5 בנושא רשתות מזון גדולות (ארומה, קפה קפה ודומיהן). מרגע שנושא זה אושר העירייה רשאית להכין מתווה ולפרסם מכרז לכל מי שירצה ויעמוד בתנאים על מנת לעודד תעסוקה ורשתות מזון ארציות.
5. החלטה כי עידוד רשתות מזון ארציות להגיע לאופקים הינה פעולה לתועלת הציבור- ראה/י סעיף 4.


6. אישור העסקת מר איציק קריספל למנהל אגף לפיתוח כלכלי והכנסות בשכר 60% משכר מנכ"ל- בעירייה הוקם בעצם עכשיו אגף לפיתוח כלכלי. לתפקיד נבחר במכרז איציק קריספל. בישיבה התעוררה מהומה קלה מכיוון שאיציק קריספל נבחר בבחירות האחרונות למועצת העיר ברשימה של איציק דנינו והתפטר ממנה לאחר בערך חודש. קיימת בחוק תקופת צינון של שנה וחצי לחברי מועצה עד שהם יכולים לגשת לתפקיד בעירייה. בנוסף, קריספל שימש כראש מטה הבחירות המקומיות ולדעתי גם בבחירות הארציות של הליכוד. בפוסט שפרסמתי בערך כחודש לאחר הבחירות ציינתי ששניים (כולל קריספל) מהרשימה של איציק דנינו עזבו אותה זמן קצר לאחר הבחירות ויש לזה טעם לפגם.

חשוב לציין שהמינוי עבר כחוק והוא יאושר במשרד הפנים בהמשך, קריספל הוא אדם שתרם ותורם רבות לעיר והצלחתו בתפקיד היא הצלחת העיר. בהצלחה.

7. אישור האצלת כלל הסמכויות בנוגע לפעילות המתנ"ס מראש העיר למנכ"ל העיריה- לאחרונה הסמכויות בתחום התרבות עבר מראש העיר למנכ"ל העירייה מכיוון שאשתו של ראש העיר עובדת כמנהלת מחלקת תרבות במתנ"ס. כעת החמירו את ניגוד העניינים וכל הסמכויות על המתנ"ס עברו מראש העיר למנכ"ל העירייה כדי למנוע ניגוד עניינים.

אופקימים.png

ישיבת מועצת העיר מס' 33, (04.08.20)- אישור תקציבים, שינוי יעוד קרקע ושלוש הצעות לסדר היום שלי: פיתוח רמת שקד, מחדל הקורונה במערכת החינוך ושידורי המועצה בלייב.

כמה פשוט להגיד- "ייתכן וטעינו, כדי שזה לא יקרה שוב נתחקר את האירוע ונבין מה ניתן לעשות טוב יותר בפעם הבאה". זו לא בושה, זו מנהיגות.
======================
אישור תקציבים, שינוי יעוד לקרקע ושלוש הצעות לסדר היום שלי: רמת שקד, מחדל הקורונה במערכת החינוך ושידורי לייב של המועצה.

סיכום ישיבת מועצת העיר מהתאריך 04.08.
נוכחות בישיבת: 8 מתוך 15 חברי מועצה.
בנוסף, אפרסם בהמשך את דין הדברים שלי עם חברי המועצה האחרים
ואזכיר מה התפקיד של חברי המועצה.
=====================

*הצעות לסדר היום של חבר המועצה טל מגרה:
 

א. העברת פיתוח שכונת רמת שקד לאחריות העירייה- ראשית, ראש העיר טוען שכאשר התושבים רכשו את הדירות/קרקע הם חתמו על התחייבות שהשכונה תעבור פיתוח רק שיהיה 80% אכלוס. שנית, טענו שהקבלן פשט את הרגל (למיטב ידיעתי כבר מספר קבלנים פשטו את הרגל). בנוסף, ראש העיר טוען שלא ניתן לעשות זאת חוקית, שזה לא נכון וזה יעכב את זה עוד יותר.

בשורה התחתונה, אנחנו נמשיך לעקוב. כולי תקווה שמשרד הבינוי והשיכון יחד עם העירייה יראו את התושבים לנגד עיניהם.
 

ב. הצעה לשדר את ישיבות המועצה בלייב באופן מקצועי- העירייה טוענת שהם ישדרו בלייב,אבל הם ציינו שלא ישדרו בכל הישיבות, אלא רק בישיבות "החשובות". מה שהם לא הבינו עד עכשיו זה שכל ישיבות המועצה חשובות. לכן, אני אדאג לשדר אותן בלייב בעמוד הפייסבוק של אופקימים.
 

ג. התנהלות העירייה למול מקרי קורונה בגנים- תקציר הפרקים הקודמים: בתחילת חודש יולי אחת הסייעות חלתה בקורונה ומאותו רגע יש השתלשלות של כסת"חים של העירייה.
לא נפרט הכל- אך המכתבים שלי והתגובות נמצאים בפוסט הזה ובפוסט אחרי:

https://bit.ly/2XZvBGX
 

שאלתי בדיון למה לא עדכנו את ההורים בזמן, למה הגרסאות של הדוברות ושל אגף החינוך שונות והאם נעשה תחקיר.

אז ראש העיר טוען שצריך להמתין שמשרד הבריאות והחינוך יתכנסו ויתנו הוראה לסגור את הגן ואז אפשר להודיע להורים...אני מזכיר שזה היה ביום שישי והעירייה המתינה עד למוצאי שבת וילדים שאולי חולים בקורונה הלכו לבקר את הסבים והסבתות שלהם שנמצאים בסיכון. לעירייה זה נראה סבבה, שום דבר במקרה הזה לא מטריד את מנוחתם. כאשר שאלתי למה אגף החינוך אמר (במכתב אליי) שהם לא הספיקו להודיע כי היה יום שישי ומצד שני דוברות העירייה טוענת שהם חיכו לחדר מצב- ראש העיר ענה שזאת הייתה תגובה לא טובה של אגף החינוך (מה?!). בקיצור מחדל.
 

העירייה לא עשתה תחקיר, זה לא נראה לה אירוע משמעותי. המזל שלה ושל כולנו שאף אחד לא מת מהאירוע הזה. כמה פשוט להגיד- "ייתכן וטעינו, כדי שזה לא יקרה שוב נתחקר את האירוע ונבין מה ניתן לעשות טוב יותר בפעם הבאה". זו לא בושה, זו מנהיגות.

 

* אישור תב"רים (תקציבים בלתי רגילים)-
א. שיפוצים בספריה- 350 אלף שקל. תקציב ממפעל הפיס.
ב. בקשת הלוואה ממפעל הפיס על סך 2 מיליון שקלים להקמת מערכת PV (מערכת סולארית).
ג. שדרוג מערכות המחשוב, חומרה ותוכנה בעירייה על סך 750 אלף שקל. תקציב ממשרד הפנים כחלק מתכנית ההמראה. העירייה ביקשה הרבה יותר מכיוון שלטענתם התשתיות המחשוב בעירייה גרועות ועל כן יש לשדרג אותן באופן משמעותי.
ד. חידוש מבנה במקיף (עמל אמירים) בעלות של 636,752 ₪.

 

קבלת החלטה על שינוי יעוד מגרש המיועד לצרכי ציבור לחניה ציבורית במסגרת תכנית הרצל צפון- כחלק מההתחדשות העירונית הצפויה ברחוב הרצל (וסביבו) שטח מאחורי בנק מזרחי שכיום יש בו גן יהפוך לחניה והגן יועתק למקום אחר

ישיבת מועצה 33.png

ישיבת מועצת העיר מס' 29, (02.06.20)- אישור תקציבים, לקחים מהקורונה והצעות לסדר היום. והתנהלות שהיא לא התנהלות.

לפני כשבועיים קיבלנו מייל שישבת המועצה לא תתקיים בגלל הקורונה והתבקשנו לאשר תקציבים במייל/בטלפון. כמובן סירבתי וישיבת המועצה התקיימה כמו שצריך. בנוסף, העליתי שתי הצעות לסדר היום בנושא לקחים מעבודת העירייה בתקופת הקורונה ובנוגע לתנאים לשימוש באצטדיון העירוני. בנושא לקחי הקורונה, העירייה ביקשה להוריד את הנושא מסדר היום, לא הורדתי אותה ויום לפני ישיבת המועצה הם קיימו הפקת לקחים ראשונית.

===================================
סיכום ישיבת מועצה מס' 29- תקציבים, קורונה והצעות לסדר היום שלי.

נוכחות: הגיעו 9 חברי מועצה מתוך 15, 1 באיחור של חצי שעה.
 

  1. אישור תב"רים (תקציבים בלתי רגילים)-

  • סיוע לאזרחים ותיקים בתקופת הקורונה- 352,000 ₪, תקציב מפעל הפיס. הכסף יצא עבור מזון וציוד עבור אזרחים ותיקים בתקופת הקורונה.

  • טיפול בתאורה ע"ס 380,000 ₪ ברמת שקד. העירייה טוענת שמשרד השיכון יעביר להם כסף על מנת שהם יטפלו בחלק מהתאורה שעדיין לא קיימת בחלק מהרחובות.

  • גני קק"ל ע"ס 1.4 מיליון שקל- מיועד לפיתוח שצ"פ (שטח ציבורי פתוח) ברחוב יהדות דרום אפריקה.

  • תכנית אבחונים לילדים בעלות של 300,000 ₪. משנת הלימודים הבאה יתקיים שת"פ של העירייה עם גופי אבחון כך שילדים בבתי הספר יצטרכו אבחון הם יקבלו בסבסוד משמעותי. נמשיך לעקוב.

  • הסדרי בטיחות (כל אחד על סך 300,000 שקל) במקומות הבאים: קרית ספר/אליהו התשבי, צומת דוד המלך/אסא, צומת דוד המלך/שלמה המלך, הסדרת מעבר חציה בכניסה לתיכון המקיף ברחוב הטייסים, בניית מעגל תנועה בצומת הרחובות בוזגלו/חפץ חיים (1.3 מיליון).

  • שאר התקציבים מפורטים באתר שלנו.
     

  1. בדירקטוריון החברה הכלכלית מתחלפים נציגי ציבור כל 5 שנים. אתי אטלי (מנהלת בי"ס הגבעה) ודני כנפו (איש עסקים) נבחרו לכהן כדירקטורים חדשים במקום איריס כהן וסעדיה אילוז.

  2. אישור פטור מארנונה לעמותות על פי החוק ל: מרכז ענייני יהדות ובת עמי-אמונה אלומה. פטור הנחה של 66%.

  3. הצעה לסדר היום בנושא הקורונה: הקורונה העמידה עיריות ברחבי כל העולם באתגר משמעותי ובעיקר חדש. יום לפני ישיבת המועצה מנהלי האגפים נפגשו להפקת לקחים עד לאותו שלב. מנכ"ל המועצה הציג את פעילות העירייה. בנוסף, העירייה ציינה בסוף הקורונה הם יקיימו סיכום של הכל ויפיקו דו"ח. ביקשתי לוחות זמנים כמה פעמים. אך כמובן שלא היה מענה. בנוסף, לאחר ששלחתי את ההצעה לסדר היום הם לא ראו לנכון לקיים הפקת לקחים ולאחר מכן הם כן קיימו... אני עוד מחכה לדו"ח הסופי מכיוון שיש מספר תחומים שלא קיבלו תשובה.

  4. הצעה לסדר היום בנושא שימוש באצטדיון העירוני: לפני כשלושה חודשים מספר אנשים מאופקים פנו למתנ"ס על מנת להבין מה נדרש מהם כדי להשתמש באצטדיון העירוני למען קבוצת כדורגל. לצערי במשך מספר חודשים העירייה לא נתנה מענה והעבירו אותם מהמתנ"ס לעירייה ובחזרה. אני לא נכנס לעניין האם צריכים עוד קבוצת כדורגל או לא, אבל תושבים צריכים לקבל תשובה כיצד ומתי אפשר להשתמש באצטדיון, בישיבה ציינו שהמתנ"ס יספק תשובה בקרוב.


אמשיך להתעקש שיהיה מנהל תקין והציבור יקבל תשובות. נמשיך לעדכן.

תמונה1.png

5 נקודות על ישיבת תקציב העיר אופקים 2020- נוכחות, סדרי עדיפויות, המתנ"ס ותרבות תורנית. בנוסף, התקיימה גם ישיבת מועצה מקדימה.  (04.02.20)
 

1. נוכחות- לצערי הגיעו לישיבת התקציב רק 8 חברי מועצה מתוך 15. הגעה לישיבות המועצה הינה חובה בסיסית ומצער שלא מגיעים.
 

2. תקציב העירייה הינו 226 מיליון שקלים. התקציב מחולק לפי מספר תחומים. שאלתי מספר שאלות על תכניות שתקציבן ירד או נעלם (בעיקר בחינוך וברווחה) ולרוב לא ידעו לענות לי למה או מהי התכנית.
 

3. תקציב המתנ"ס- כידוע לכל, המתנ"ס הינו המוציא לפועל של תרבות ופנאי של העירייה. במתנ"ס יש תקציב מוערך של 25 מיליון שקל (או מתקרב ל30). ביקשתי לראות את תקציב המתנ"ס על מנת שאוכל להבין מהם סדרי העדיפויות של העיר. כמה כסף נותנים לתנועות נוער? (רמז: כמעט כלום), כמה כסף נותנים לספורט? כמה לתרבות? איזה סוג של תרבות? ועוד. נכון אין חובה להראות את תקציב המתנ"ס לחברי מועצה אבל מה יש להסתיר?. הטענה היא שהמתנ"ס הינו גוף נפרד היא מגוחכת. ראש העיר בוחר את חברי המועצה שמשמים כדירקטוריון וגם את נציגי הציבור. משמע, לראש העיר יש רוב.
 

4. מדיניות וסדרי עדיפויות- יו"ר המתנ"ס חבר המועצה מרט גנדלר טען בפניי בישיבה שהתקציב לא משקף מדיניות ואין דבר כזה סדרי עדיפויות, כי מחר לדוגמא יכול להיות מקרה רווחה שצריך להעביר לו כסף (לא נגענו). אז בואו נעשה סדר, בכל מקום בעולם- תקציב ומשאבים נוספים מביאים לידי ביטוי את המדיניות של ההנהלה. לדוגמא, אם יותר חשוב לי ספורט אז זה צריך לבוא לידי ביטוי במשאבים שניתנים לתחום, אם לא זה לא באמת חשוב.
 

5. הרב דייטש, סגן ראש העיר העלה נקודה חשובה בישיבה- לתרבות תורנית הוקצו רק 150 אלף שקל. אני מחזק את ידיו, 150 אלף שקל לא מספיקים כדי לתת מענה לציבור כל כך גדול בעיר.

נ.ב.- באתר שלנו תוכלו לראות פירוט של ישיבת המועצה המקדימה- אילו תקציבים אושרו וגם על ועדת יקיר העיר שתקום לקראת שנת 65 לאופקים.

ישיבת תקציב.png

לקראת תקציב עיריית אופקים 2020
(30.01.20)


 

ביום שלישי הקרוב תקציב 2020 יעלה להצבעה. 226 מיליון שקל. יש לכם שאלות? מחשבות? סעיפים לא ברורים? אתם רוצים שנשאל משהו מסוים?

קצת הסבר על מבנה התקציב. התקציב בנוי לפי אגפים/מחלקות ולרוב יש תקבולים (הכנסות) ולאחר מכן (תשלומים). כך או כך אני כאן לכל שאלה ומחשבה. 
כדי שתהיה לנו תמונה מלאה על סדרי העדיפויות של העירייה, ביקשנו את תקציב המתנ"ס והחברה הכלכלית. כמובן אנחנו עדיין ממתינים. 

תמונה1.png

אז במה התעסקנו בתקופה האחרונה?!
הזמן קצר והמלאכה מרובה, למרות זאת השתדלנו
להתעסק במספר נושאים שהעליתם וקשורים לכולנו.
(15.12.19)


 

יש לכם שאלה? פנייה? משהו לא ברור? תרגישו חופשי לשתף אותנו בתגובות או בפרטי.

מה העלינו על סדר היום:
1. אני יו"ר ועדת נגע סמים בגאווה גדולה- בשנה האחרונה קיימנו מספר ועדות וקיימתי מספר פגישות נוספות. בנוסף, אני אוסף מידע חסר ובסוף התהליך (שיקרה בקרוב) נגיש המלצות בתחום הסמים וההתמכרויות לראש העיר. בשבוע האחרון של דצמבר מתקיים שבוע המאבק במלחמה בסמים. שלחתי הזמנה לראש העיר לבחור תאריך לועדת מיוחדת בזמן הזה שבה נציג לו את התכנית, אך לצערי קיבלתי תשובה שזה יקרה ברבעון הראשון של 2020. נמתין ונראה.

2. איזור התעשייה- על פי תחקיר עיתונאי, טענו במשרד הכלכלה שהשקיעו באזור התעשייה 4.6 מיליון שקל והעירייה טוענת שהושקעו רק חצי מיליון שקל. בנוסף, חנכו פעמיים את אותו אזור תעשייה ובכל טקס אמרו סכומים שונים. מה נכון?!

3. פיקוח עירוני- תושב פנה למוקד בטענה שמקימים רעש במגרש משחקים אחרי 23:00 בלילה והמוקד טען בפניו שלא בסמכותם ויש לפנות למשטרה. מה הסמכות של הפיקוח העירוני?

4. שאילתה בנושא מעונות יום- בהמשך למאבק של מעון אמונה, שאלתי האם כל המעונות בעיר שנמצאים במבנה עירוני עברו מכרז. יש לעירייה עוד מספר ימים לענות בנושא.

5. תכנית עבודה מקושרת תקציב- לקראת סוף השנה ביקשתי את תכנית העבודה של העירייה על מנת לבחון אותה ולבדוק מה נעשה ומה לא. היא מצורפת כמובן באתר שלנו.

6. הנחה בהיטלים לממ"דים- העירייה מעודדת תושבים לבנות ממ"דים אך העלות גבוהה מאוד. בדקנו האם ניתן לפטור מההיטלים. נאמר לנו שעל פי החוק העירייה כבר פטרה את התושבים ב2015 על מה שאפשר.

7. בקשת מידע בנושא בטיחות בדרכים- באחת הישיבות העלינו את נושא בטיחות הדרכים לסדר היום. טענו בפנינו שיגיע לאופקים אחד מהיועצים הבכירים בישראל. ביקשנו לדעת האם הגיע ובמידה וכן אנחנו מבקשים לקבל את הדו"ח. צוין בפנינו שהגיע, אז ביקשנו את הדו"ח ממתינים.

ניתן לראות בקשות ופניות נוספות שלנו כאן. 

question-mark-2492009_1920.jpg

ישיבת מועצה העיר מספר 21 (03.12.19)
מעון אמונה, דיווחים על פעילות העירייה ותקציבים בלתי רגילים

 

עקב כך שהתקיימה ישיבה ארוכה מהרגיל, אין הסבר על כל הסעיפים. ניתן לראות את המידע הנוסף במסמכים.
 

על סדר היום:

1. אישור פרוטוקול מס' 20- מצורף. 


2. דיווח מצב כספי 2019- קיימת חובה על ראש העיר לדווח לחברי המועצה על פעולות העירייה והמצב הכספי שלה כל שלושה חודשים. אני הראשון שדרשתי בקשה זו לפני כמה חודשים. קיבלנו דיווח כספי ונאמר שיינתן דיווח על פעולות בישיבה שלאחר מכן אך זה לא קרה. לקראת הישיבה האחרונה ביקשתי שוב ושוב הגיעו רק עם דיווח כספי ללא שקיבלנו את המסמכים. דרשנו גם לשמוע את הדיווח על הפעולות וכך בישיבה הבאה ידווחו על שני הנושאים. לצערי, לעיתים קרובות בודקים את היערנות שלנו.

3. תיקון חוק עזר לאופקים (שירותי שמירה ואבטחה)- הצבענו בעד המשך היטל שמירה בעיר באותו תעריף.

4. אישור הכנת תוכנית לשכונות בן גוריון והריף- קיימת שאיפה להכין תכנית לשינוי היתרי בנייה בבתי הקרקע בשכונות בן גוריון והריף כך שזכויות הבנייה יגדלו.

5. אישור פרוטוקול ועדת שמות- אישור את ועדת השמות שהתקיימה- מצורף באתר.

6. האצלת סמכויות בתחום התרבות מראש העיר למנכ"ל העירייה- מכיוון שאשתו של ראש העיר הינה מנהלת מחלקת תרבות בעיר, כל החלטה בנושא תידון על ידי מנכ"ל העירייה ולא על ידו של ראש העיר.

7. הצעה לסדר היום של חבר המועצה דוד פורטל בנושא פינוי מעון אמונה ממבנה העירייה:  על פי העירייה עמותת אמונה מפעילה מעון יום במבנה השייך לעירייה ללא מכרז. יש לציין שהעמותה קיבלה את המבנה לפני עשרות שנים. על פי העירייה יצא מכרז למעון יום לציבור הדתי לאומי ואמונה יוכלו לגשת לאותו מכרז. בעיה שעולה מהמכרז היא שהעירייה תתנה את המכרז בכך שהעמותה שתזכה תצטרך לבנות מעון נוסף במודל של B.O.T מה שיכול להקשות על עמותות. שאלה שעולה בנושא היא (שגם שלחתי בשאילתה נפרדת) האם יש עמותות נוספות שעובדות במבנה עירייה ללא מכרז? מבטיח לעדכן. שלושת חברי האופוזיציה הצביעו בעד להעלות את הנושא לסדר היום אך שאר חברי המועצה הצביעו נגד.


* אישור תב"רים (תקציבים בלתי רגילים), לרשימת כל התב"רים ניתן להיכנס לאתר שלנו:

  • סעיפים 2 ו-3: בינוי כיתות בי"ס תורת שמשון, הגדלות תקציב של 363,000 שקל, תקציב ממשרד החינוך.

  •  

  • בית קק"ל למצוינות- תקציב קק"ל אשר מיועד לתכנון, הקמה והפעלה חינוכית בבית קק"ל למצוינות שיקום באופקים. העלות הראשונית הינה 721,000 שקל. ניתן לראות מה זה בית קק"ל למצוינות בקישור הבא:  http://bit.ly/358gkFt.

  •  

  • הקמת קומה 3 ליחידה להתפתחות הילד- מקימים קומה שלישית על מנת שיהיה אפשר להשכיר אותה לגוף פרטי שיכניס כסף לעירייה. הסכום המושקע הינו 3.7 מיליון שקל.

  • הנגשת מבני ציבור בהתאם לחוק הנגישות- 700,000 שקל, תקציב משרד הפנים. לביצוע התאמות נגישות למבני ציבור של הרשות.

  • שיפוץ משרדי הרשות ע"ס 236,000 שקל מתקציב משרד הפנים.

  • פיתוח תשתיות וביצוע חניה במתנ"ס רבין ע"ס 500,000 שקל.

  • פיתוח מגרשים באיזור התעשייה- הגדלה ע"ס מיליון שקל.

  • במסגרת הסכמי הגג 10 מיליון שקל ל: קדם מימון ישן מול חדש, שדרוג הכניסה לעיר, תכנון וביצוע תשתיות על ועוד.

  • השלמת פיתוח סיום לשכונת מישור הגפן (בכביש היציאה לרנן)- 2.2 מיליון שקל.

4.png

סיכום ישיבת מועצת העיר מספר 20 -05.11.19- בטיחות בדרכים, אישור תב"רים וועדות מקצועיות

 

על סדר היום:
 

בישיבה נכחו 9 חברי מועצה, 3 מהאופוזיציה ו-6 מהקואליציה.
 

אנחנו נתחיל מהסוף ולא מההתחלה-

7. לאור המקרים המצערים שקרו בשנה האחרונה באופקים, בדקתי ברשתות החברתיות מה יש לתושבים להגיד בנושא. קיבלתי מאות תגובות אשר מצביעות על ליקויים שונים ברחבי העיר. העליתי הצעה לסדר היום באופן מיידי וכרגיל, העירייה ביקשה להוריד את ההצעה מסדר היום. ראש העיר מנסה לא לדון בשום נושא במועצת העיר, לצערי חברי הקואליציה משתפים איתו פעולה ואינם שואלים שאלות קשות. הם הפנו אותנו לועדה הרלוונטית (ועדת אכיפה) ולהעלות את הנושאים שם וציינו שבקרוב יגיע יועץ תנועה בכיר לבדיקת הנושאים.
כמה הערות בנושא:
1. אנחנו נמשיך להעלות הצעות לסדר היום ונמשיך לשאול שאלות קשות כי זו תפקידה של המועצה. זו לא רק תפקידה של האופוזיציה אלא גם של הקואליציה.
2. במידה ויש בעיות תחבורתיות שאתם מכירים כמו סכנות וכולי אתם יותר ממוזמנים להעביר פנייה ליו"ר ועדת תחבורה שלמה עזרן במייל: AzranS@ofaqim.muni.il. אשמח שתכתבו גם אותי ב: megeratal@gmail.com

3. אנחנו נגיע ולועדת אכיפה ונבקש את דו"ח היועץ וכמובן נעדכן אתכם.

סעו בזהירות ותחזרו בשלום.

4.png
  1. אישור פרוטוקולים 17,18 ו-19, פירוט במסמכים.

  2. אישור תקציבים בלתי רגילים:

  • הלוואה לזמן ארוך במסגרת תכנית המראה ע"ס 1.175 מיליון שקל. אופקים נמצאת בתכנית המראה שבחלקה היא צריכה לקחת מספר הלוואות שיסייעו לה להגדיל/לשפר שירותים עירוניים.

  • תכנון מוסד חינוכי חניכי הישיבות ע"ס: 165,000 שקל מתקציב משרד החינוך.
    הסבר: הקדמת כספי תכנון לבי"ס חדש בי"ס ת"ת חניכי ישיבות לבניית 16 כיתות.  

  • תכנון מוסד חינוכי דרכי חיים, ע"ס: 127,249 שקל מתקציב משרד החינוך.
    הסבר: הקדמת כספי תכנון לבי"ס קיים דרכי חיים לבניית 8 כיתות.

  • בינוי גן שכ' בן גוריון 932, הגדלה ע"ס 52,000 שקל לציוד וריהוט מכספי מפעל הפיס.

  • תקציב להקדמת תכנון לפרויקטים עתידיים ע"ס 300,000 שקל מתקציב קרן עבודות פיתוח.

פירוט נוסף במסמכים המצורפים.

3. עדכון תקציב מס' 1 לשנת 2019- לאור הכנסה ממקורות נוספים העירייה הגדילה את תקציב העירייה בעוד 1.599 מיליון שקל.

4. דיווח ראש העיר על תרומה בסך 5000$ לביה"ס הגבע לטובת שיפוץ מקלט- התרומה ניתנה על ידי נער יהודי אמריקאי מהקהילה השותפה שלנו במטרווסט, ניו ג'רזי שחגג בר מצווה. את המקלט ישפצו למען הפיכתו למרכז מוזיקה.

5. אישור מתן הנחה בארנונה בגובה 66% לעמותת איילים מכוח פקודת מסי עירייה. כל עמותה יכולה לבקש הנחה בארנונה של עד 66% במידה והיא עומדת בקריטריונים של העירייה ומשרד הפנים.

6. אישור מינוי אסף מזוז למנהל לשכת ראש העיר ב35% שכר בכירים.

 

סיכום ישיבת מועצת העיר מספר 17 -03.09.19
שכונת רמת שקד, חילופי חברי מועצה בועדות ואישור תב"רים.

רמת שקד.png

על סדר היום:
 

1. הצעה לסדר היום שהעליתי בנושא שכונת רמת שקד:

כידוע התלוננו על תקלות בטיחותיות קשות בשכונה ועל כך שיש איזורים שלמים שמאוכלסים אך הבנייה לא מתקדמת שם ועדיין אין דברים בסיסיים כמו מדרכות. בגדול ראש העיר מעביר את מלוא האחריות למשרד הבינוי והשיכון, לצד זה הם טוענים שעד אוגוסט 2020 כל השכונה תסתיים וכל בעיה בטיחותית תטופל במיידי. אני בספק, אך אני מציע להעביר לי כל בעיה בטיחותית ואנחנו נדאג שהעירייה תענה לנו על כל תקלה כזאת.

בנוסף, המכתבים שלנו והתגובות של העירייה נמצאים בתגובות ובאתר.
 

2. אישור פרוטוקול ישיבת מועצה מס' 16. 

3. אישור תב"רים (תקציבים בלתי רגילים):

  • קדם מימון לתכנון העתקת קו מקורות בשכונת אופקים חדשים ע"ס 2.1 מיליון שקל מתקציב רמ"י.

  • תוספות נגישות בבתי ספר תורת שמשון (12 אלף שקל) ובבית הספר תורת שמשון (23 אלף שקל), התקציבים ממשרד החינוך.

  • הוספת תקציב עבור הצטיידות למתנ"ס, הגדלת התקציב ב128 אלף שקל, התקציב ניתן על ידי מפעל הפיס.

4. בחירת חבר מועצה בדירקטוריון החכ"ל במקום חבר המועצה מר טל מגרה: בתחילת הקדנציה נבחרתי לשמש כנציג האופוזיציה בדירקטוריון החברה הכלכלית. מכיוון שמנכ"ל החברה הינו קרוב משפחה העירייה הוציאה בקשה לבחינת ניגוד עניינים על ידי משרד הפנים. מתחילת הקדנציה ועד עכשיו לא התקבלה תשובה ובזמן הזה מתקיימות ישיבות ללא נציג מהאופוזיציה. כדי שמצב חמור זה לא יימשך ביקשתי שיחליפו אותי וחבר המועצה גדעון סבגי נבחר.

5. הצעה לסדר היום של חבר המועצה מר טל מגרה בנושא גני ילדים לתלמידי חב"ד: במשך תקופה ארוכה העירייה לא הקצתה מבנים לחב"ד למרות ביקוש גדול. כמה ימים לקראת פתיחת שנה ולאחר שההורים הפגינו והפעילו לחץ העירייה הקצתה להם מבנה. בעקבות זאת, הורדתי את ההצעה מסדר היום.

6. הצעה לסדר היום של חבר המועצה מר דוד פורטל בנושא רמת אכיפת חוקי התנועה בעיר וחוקי הסדר במרחב הציבורי.

7. בחירת חבר ועדת ביקורת במקום חברת המועצה טלי מימון.

סיכום ישיבת מועצת העיר מספר 12 -04.06
אישור תב"רים, דין וחשבון פעולות ותקציב העירייה
ותהליך רישום למוסדות חינוך.

למרות העיכוב עדיף מאוחר מלעולם לא.
אז מה היה לנו?
1. אישרנו את פרוטוקול ישיבת המועצה מספר 11.
2. אישרנו תב"רים:
* שדרוג תשתיות כבישים ומדרכות ע"ס 500,000 שקל
* דמי הקמה למערכות מים-מי שבע על סך 500,000 שקל
* בטיחות במוסדות העירייה- הגדלה ע"ס 200,000 שקל
* שיפוצים והצטיידות מבני חינוך- הגדלה ע"ס מיליון שקל: הכסף
מיועד למוסדות חינוך בעיר, לעבודות שיקום שירותים, גידור, ניקוז,
ביוב ועוד.
* נגישות פיזית לבתי ספר ע"ס 150,225 ₪
תב"רים 6,7,8,9 לא עלו להצבעה מכיוון שהם הוגשו מאוחר לחברי המועצה
וחבר המועצה פורטל הצביע נגד העלאתם אז הם יעברו לחודש הבא.

3. דיון בנושא דין וחשבון-פעולות ותקציב העירייה. טרם ישיבת המועצה ביקשתי
מראש העיר והגזבר להציג לנו דין וחשבון על תקציב ופעולות העירייה על פי החוק.
4. הצעה לדיון בנושא הליך רישום למוסדות החינוך- בעקבות הבעיות בבית ספר
אביר יעקב חבר המועצה פורטל העלה הצעה לסדר היום, אך ההצעה לא עלתה לדיון
מכיוון שהמועצה הצביעה נגד על פי 6 נגד ו3 בעד. אני הייתי בעד.
5. הצעה לדיון בנושא בריכת אופקים- לאחר שקיבלנו תשובה (שמצורפת במסמך ההזמנה)
הסרנו את הנושא מסדר היום.

מוזמנים לישיבת המועצה הבאה בתאריך ה25.06 בשעה 18:45.

ישיבת מועצה.png

סיכום ישיבת מועצה מס' 11- 14.05.19
תב"רים, אישור פרוגרמה ומרחבים מוגנים (19.05.19)

מיגוניות.png

במועצת העיר האחרונה דנו בנושאים הבאים:
1. אישור פרוטוקול מס' 10 (הפרוטוקול באתר שלנו).
2. אישור תב"רים:
* רכישת מחשבים במסגרת "מחשבים לכל ילד"- 200 אלף שקל.
* תוכנית נגנים צעירים- 300,000 שקל.
* סקר גינון ושיקום שטחי גינון- 1.4 מיליון שקל.
* תכנון וניהול פרויקטים ומדידות- 600 אלף שקל.
* שיפוצים והצטיידות מבני חינוך- 800 אלף שקל.
* שיקום מגרשי ומתקני ספורט- 200 אלף שקל.
מידע נוסף, בקישור בסוף הפוסט.
6. אישור פרוגרמה לצרכי ציבור:  הפרוגרמה היא בעצם התכנית של העיר
להקצאת מבני ציבור ושטחים פתוחים בשנים הקרובות לאור הפיתוח והקמת
השכונות החדשות.
7. הצעה לדיון בעניין מרחבים מוגנים ברחבי העיר- כמה ימים לפני ההסלמה האחרונה
העליתי הצעה לסדר היום בנושאי אמצעי המיגון בעיר, ההצעה בתגובה הראשונה.
ביקשתי להבין מהי תכנית העבודה של העיר בנושא הצינורות ברחבי העיר. באורח פלא, כמה ימים אחרי ההצעה שלי לסדר היום התחילה ההסלמה וההצעה הפכה לרלוונטית מתמיד.
ראש העיר הזמין את מנהל אגף הביטחון וסקר בפני המועצה את התוצאות של ההסלמה ואת הפעילות שלו בשנים האחרונות ואת התכניות לעתיד.

 

אסביר בקצרה את הדברים שנאמרו על ידי ראש העיר:
- יש בעיר 72 מקלטים ו102 מיגוניות, חלקן צינורות וחלקן מיגוניות תקניות (בצורה של קוביה). כל המקלטים נפתחו שהתחילה ההתחממות. בנוסף, אני אציין שהעירייה נענתה באופן מהיר לגבי מקלטים משותפים בבניינים פרטיים וסייעה בפריצתם או בתיקון חשמל וביוב. בנושא הזה, דרשתי לבדוק את האפשרות שפקחים של העירייה יבקרו באופן מתמיד במקלטים פרטיים בבניינים משותפים על מנת למנוע מאנשים לנעול ולהחזיק את המפתח או להפוך את המקלטים של כולם למחסנים לא שמישים במצב חירום.
בנוסף, ראש העיר ציין שהוא לא חושב שיהיה שינוי בזמן הקרוב בנושא מיגוניות מכיוון שבאופקים יש הרבה כאלה באופן יחסי.

אופק מוגן- לפני מספר שנים העירייה כתבה את תכנית אופק מוגן שמעודד אנשים לבנות ממ"דים בבתיהם האישיים במחירים מופחתים על ידי הסרת המיסים שהעירייה לוקחת וסיוע בעזרת פילנתרופיה ותקציבי מדינה. לטענת ראש העיר, מספר אנשים פנה לתכנית. ובקרוב הם יצאו עם תוכנית אופק מוגן 2. העירייה תומכת בכך שתושבים יבנו לעצמם ממ"דים. חשוב לציין שהמדינה לא מספקת מיגון מספק ובמקרה ותהיה הסלמה רצינית ו/או מלחמה כוללת בישראל, אלפי תושבים יהיו בסכנת חיים.

אנחנו נמשיך לעקוב אחר תכנית אופק מוגן 2 ולהביא אותה לתושבים כאשר היא תצא, בנוסף נבדוק בזמן הקרוב איזה מענה נפשי הרשויות יודעות לספק לתושבים הנפגעי חרדה. למדתי שמעבר למענה הראשוני שצריך לספק לנפגעי חרדה יש לספק גם מענה שני, שלישי ועוד. זה לא קרה בסבב האחרון.

צרכים מיוחדים בעיר, למה ועדות העירייה כה חשובות ואיך נבחרי הציבור מזלזלים בכם. (12.05.19)

צרכים מיוחדים.png

"מליאת המועצה היא הזירה הפומבית להתגוששות פוליטית, להשמעת הצהרות ולהתמודדות על תשומת הלב המיידית של הציבור והתקשורת...כדי למצוא את הפתרונות המעשיים ההולמים את הצרכים האמיתיים, כי אז אין טוב מאשר הוועדות. הוועדה היא המסגרת שבה ממקדת המועצה את עבודתה. זהו למעשה הפורום הציבורי המקצועי של הרשות המקומית." מתוך המדריך לנבחר 2018.
 

לכל רשות מקומית יש וועדות עירייה, ישנן וועדות חובה ויש ועדות רשות ובגדול כל ועדה מורכבת מנבחרי ציבורי הלוא הם חברי המועצה, מעובדים מקצועיים ברשות ונציגי ציבור. וועדה צריכה להתכנס מינימום כל שלושה חודשים ואיכותה תלויה בעיקר ברצינות נבחרי הציבור שלה. תפקידי הועדה מתחלקים לשניים. ישנן ועדות שמקבלות החלטות כמו הועדה לתכנון ובניה או ועדת תחבורה ויש ועדות אשר ממליצות להנהלת העיר.
 

אני מכהן כיו"ר הועדה לנגע בסמים וחבר בועדות נוספות. אני יכול להגיד לכם שוועדה יכולה להיות חשובה מאוד. הועדה גורמת לגורמים רבים לשבת למשך שעתיים ולדון בנושא ספציפי וחשוב מאוד אשר משפיע על תושבים רבים בפרט ועל כל הקהילה והעיר בכלל. הועדה שלי לדוגמא התכנסה כבר פעמיים וקבענו כבר פגישה שלישית בסוף יוני. בסוף התהליך נמפה את כל האתגרים בעיר בנושא התמכרויות, נציג את המצב המצוי ומהו המצב הרצוי ובעיקר נמליץ המלצות חשובות לשנים הבאות על מנת להתמודד עם הבעיות המורכבות. אני יכול להגיד שלוקחים את הנושאים ברצינות אפשר להגיע להישגים משמעותיים וחשובים. לצערי חלק גדול מהועדות השונות לא התכנסו אפילו פעם אחת.
 

בישיבת המועצה האחרונה, העליתי הצעה לסדר היום להקמת ועדה לצרכים מיוחדים. ציבור הצרכים המיוחדים ומשפחותיהם עומדים מול אתגרים משמעותיים אשר חוצים נושאים שונים ודורשים מבעלי תפקידים רבים לשבת יחד ובעיקר עם הורים, בעלי מקצוע חיצוניים ואנשים בעלי צרכים מיוחדים. כאשר העליתי את הנושא, הסבירו לי שיש מענה לנגישות בועדת תחבורה ובכל מיני ועדות אחרות. זה נכון, באופן חלקי מאוד. מענה לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים צריך להיות הוליסטי. צריך לתת מענה מבחינת נגישות, חינוך, רווחה, תרבות, גיל רך, פנאי, שירות לתושב ועוד.

חמור מכך, ראש העיר הסביר בגאווה לא מוסברת כמה הועדת מיותרות והן נועדו לקבור נושאים תחת הררי הבירוקרטיה ושאל אותי בציפייה: "כמה פעמים כינסת את הועדה שלך?" כאשר אמרתי שכבר פעמיים הוא העביר נושא במהרה. אני לא מוותר כל כך בקלות ובקרוב כבר אתכנס יחד עם מספר הורים מעוררי השראה ועם בעלי מקצוע על מנת ללמוד את האתגרים שאנשים בלי צרכים מיוחדים עומדים מולם בעיר אופקים ואנחנו נעביר את ההמלצות בצורה מסודרת לעירייה ולכל בעלי המקצוע הרלוונטיים וכמובן שנעקוב אחריהן.

חשוב לזכור, שמזלזלים בועדות ומזלזלים בדעות חברי המועצה, אז מזלזלים בכם התושבים.
אני לא מייצג את עצמי, אני מייצג ובגאווה גדולה, בערך עשרה אחוז מהציבור שבחר בי ובמקרה הזה אני בטוח שעוד תושבים רבים.
אנחנו נמשיך לפעול ברצינות, באחריות ובשקיפות ובעיקר בענייניות.

חנייה בתשלום, תקציבים בלתי רגילים וועדה לצרכים מיוחדים סיכום ישיבת מועצה מספר 10 (02.04.19)

מועצת העיר מס 10.png

אתמול (שלישי) התקיימה ישיבת מועצה מספר 10 אשר עסקה במספר נושאים.
להלן סיכום קצר על הנושאים שמשפיעים על כולנו:
1. אישור תקציבים בלתי רגילים:
א. פיתוח מגרשים באזור התעשייה- 1.6 מיליון שקל על פי ההכנסות מפיתוח.
ב. קידום חינוך בנושא סביבה- 120 אלף שקל.
ג. הוספת קומה ליחידה להתפתחות הילד החדשה שתקום- 4 מיליון שקלים.

2. אישור חוק עזר לאופקים (העמדת רכב וחנייתו)- בגדול החוק מסדיר שני דברים מרכזיים.
א. איסור להחנות רכבים כבדים (אוטובוסים ומשאיות) בין השעות 20:00 ל-06:00 ברחבי העיר.
ב. גביית אגרת חנייה באיזורים מסוימים כמו שאנחנו מכירים בערים אחרות. מטרת האגרה היא על מנת לייצר יותר תנועה באיזור המרכז המסחרי העמוס בחונים ובנוסף האגרה עתידה לייצר הכנסות נוספות לעירייה.

3. אישור להכנת תוכנית התחדשות עירונית תב"ע הרצל צפון- הוספת אפשרויות בנייה על רחוב הרצל.
4. אישור להכנת תוכנית שדרות הרצל 634/2 יחיאל בר.
5. הצעה לדיון בעניין הקמת ועדת נגישות וצרכים מיוחדים- העלינו הצעה להקמת ועדת נגישות וצרכים מיוחדים על מנת לתת מענה כולל לצרכים המאוד ייחודיים של אוכלוסייה זו. בפוסט נפרד נסביר ונרחיב על ועדות העירייה ועל ההצעה הספציפית הזאת.


נ.ב. התמונה להמחשה בלבד, אף אחד לא יושב עם מחשב 😊

הצלחה בטעם חמוץ מתוק. סיכום ישיבות מספר 7 ו-8 (16.02.19).

הצלחנו, גם מהאופיזיציה אך לצערי זו הצלחה למחצה. סיכום ישיבות מועצה 7-8
כמו לאחר כל ישיבת מועצה, אנחנו נשתף אתכם בסעיפים המרכזיים.

1. חמוץ-מתוק. בעקבות הפנייה שלנו בעבר לראש העיר, הנהלת העיר הוסיפה הנחה למשרתי מילואים פעילים של 2.5%. בשלב הראשון, נעקוב שהעירייה מפרסמת את התבחינים וכיצד תושבים יוכלו להגיש בקשה להנחה. למה נשארנו עם טעם חמוץ?, כי העירייה יכולה הייתה להעניק הנחה של 5% בדומה לעשרות ערים בכל הארץ. הנהלת העיר טענה שהם רוצים לבדוק את ההנחה בהדרגה מכיוון שיש התחייבויות תקציביות לעתיד. לעיקרון אנחנו מסכימים והיינו מסכימים גם במהלך הישיבה במידה והרשות הייתה עושה שיעורי בית ובודקת כמה משרתי מילואים פעילים יש בעיר ומחשבת את ההנחה הצפויה. אך, הם כמובן שלא עשו זאת. ואנחנו? נבדוק את הנתונים ונחזור אליכם.

2. במהלך הישיבה אישרנו במועצה תב"רים (תקציבים בלתי רגילים), אישור הסכם התקשרות בין העירייה לחברה הכלכלית ואת צו הארנונה (לצו הארנונה התנגדנו כאמור).

3. בנוסף, במועצה אושרה מדיניות רישוי העסקים בעיריית אופקים. העירייה מפרסמת מפרט אחיד לכל מה שנדרש על מנת לפתוח עסק באופקים.

דבר נוסף, לשמחתנו תושבים רבים פונים על מנת להעלות נושאים על סדר היום ולשאול שאלות. מוזמנים להמשיך כך. אנחנו כאן בשביל זה.  

תמונה1.png

מילואימניקים באופקים הם לא סוג ב'. (05.02.19)

אופקימים.png

מילואימניקים באופקים הם לא סוג ב'.
לפני כחודש וחצי פנינו לראש העיר בשאלה למה
תושבי אופקים המשרתים במילואים לא נהנים
מהנחה בארנונה של 5% בדומה ל150 רשויות אחרות בישראל!
ענו לנו שבישיבת המועצה הקרובה ב12.02 נדון בצו הארנונה
ושם ההנחה תאושר. לאחר שקראנו את הצו גילינו שהעירייה רוצה
לתת הנחה של 2.5% בלבד. למה באופקים אנחנו נותנים פחות?
איפה האמירה הערכית והמנהיגותית של הנהלת העיר?
בהתאם לזאת, הגשנו הצעה לסדר היום (בתגובה הראשונה) להעלות
את גודל ההנחה ל5%.

לדוגמא: אם אני משלם 400 שקל ארנונה לחודשיים ורק אחד מבני הזוג
משרת במילואים אז 5% הנחנה יהוו הנחה של 10 שקלים בחודשיים.
המשמעות היא הנחה של 60 שקלים בשנה וגם את זה רוצים להוריד בחצי.
כולנו תקווה שבישיבת המועצה יחזרו בהם ויעלו את ההנחה.

תקציב עיריית אופקים 2019-חלק ב', מה ראש העיר והמקומונים לא יספרו לכם. (23.01.19)

תמונה2.png

בפוסט הקרוב אבחן את האמירות של ראש העיר בנושא התקציב, אסביר למה הצבעתי נגד וגם אסביר איפה העירייה עושה טוב ולמה השיטה של המדינה עקומה.

- מהפוסט של ראש העיר ב11.01.19 -

* "תקציב החינוך גדל ל74 מיליון שקלים": התקציב בשנה שעברה עמד על 65 מיליון שקלים, הגידול "המרשים" בתקציב עלה מכיוון שהתיכונים הממלכתיים דתיים יצאו מניהול של חברה חיצונית ועברו לניהול של העירייה. אז הכסף שמגיע ממשרד החינוך בא לידי ביטוי בתקציב, בפועל אין באמת גידול מהשנה הקודמת. הוא נשאר בדיוק אותו דבר.

 

* "תקציב התרבות עלה מ3 מיליון ל5 מיליון שקלים": בזמן שישבנו על התקציב ניסיתי להבין איפה החמישה מיליון וגיליתי שכשרוצים שהמספרים יראו טוב אז מחשיבים את מרכז הצעירים כתרבות וגם את החינוך הבלתי פורמלי כתרבות ועוד ועוד. כל מה שכביכול חלק מהמתנ"ס בתקציב הוא תרבות. כנראה חשבו שאף אחד לא יבדוק אבל אנחנו בודקים. סליחה, אבל חלק מזה זה לא תרבות.

 

- בישיבה הראשונה של המועצה בתאריך ה4.12 -

"תקציב החינוך הבלתי פורמלי עלה מ-8 מיליון ל24 מיליון שקל": הלוואי, חיפשתי בתקציב את ה24 מיליון ולא מצאתי. גם 8 מיליון הייתי קונה אבל לא מצאתי. הסתבר לי שעל פי ראש העיר תקציב המתנ"ס שעומד על 24 מיליון שקל (לכאורה) הוא כולו לחינוך הבלתי פורמלי. אבל בתכלס הוא לא. בתקציב הזה יש הרבה דברים, אבל לא חינוך בלתי פורמלי. גם עשרה אחוז מ24 מיליון היה יכל להיות מצוין.

בעתיד הלא רחוק כמובן נבדוק את הנושא לעומק.

 

- למה הצבעתי נגד? העירייה מעבירה תקציב למתנ"ס, אבל שביקשתי לראות את התקציב של המתנ"ס לא רצו לחשוף אותו. למה אתם שואלים?, כי המתנ"ס הוא גוף נפרד. מבחינת עובדות יבשות זה נכון, למתנ"ס יש הנהלה נפרדת והיא לא תחת העירייה. אבל בפועל, היו"ר הוא חבר מועצה שממונה על ידי ראש העיר ושיש "ג'וקים" בגני ילדים של המתנ"ס ראש העיר בעצמו עושה ביקורת. אז אני מבין שהמתנ"ס הוא כן של העירייה. אבל הם סירבו להראות לנו לאן הכסף הולך. כנציג ציבור אני לא יכול להצביע בעד תקציב כאשר אני לא רואה את התמונה הכוללת, לא יכולתי להבין מה המדיניות של הנהלת העיר בנוגע לחינוך בלתי פורמלי, צעירים, תרבות ועוד. אנחנו כמובן נמשיך לבדוק.

 

* מילה טובה- גרעון העירייה ירד בשנים האחרונות ועל פניו נראה כי קיימת התנהלות תקינה ואחראית. גם אם לא שקופה כל כך.
 

* חשוב להגיד שאופקים מתמודדת עם אתגרי תקציב מורכבים- בגלל המצב החברתי כלכלי בעיר קיימת הנחה של 14 מיליון שקל בארנונה לתושבים (על פי החוק). ההנחה הזאת היא גדולה ומאוד משמעותית ולעירייה כמו אופקים אין ברירה אחרת. דבר נוסף הוא שהעיריות צריכות להעמיד מאצ'ינג (השלמה) לתקציב. לדוגמא, כאשר משרד הרווחה מעביר לעירייה את הסכום שהם צריכים להעביר העירייה צריכה להשלים רבע מהסכום מעצמה. אם משרד הרווחה העביר 40 מיליון העירייה צריכה להוסיף עשרה מיליון. כאשר עיר כמו אופקים סובלת מדירוג חברתי כלכלי נמוך אז היא צריכה להשלים יותר כסף וכך העיר נפגעת פעמיים. השיטה עקומה.

תקציב עיריית אופקים-2019 חלק א' והאכזבה מחלק מיושבי השולחן. (18.01.19)

תמונה1.png

ביום שלישי האחרון (15.01) התקיימה ישיבת מועצה בנושא אישור תקציב העירייה לשנת 2019. כנראה אחת הישיבות הכי חשובות של מועצת העיר.

הנהלת העיר מביאה לאישור המועצה את הצעת התקציב שהם הכינו. לתפיסתי התקציב הוא האופן שבו הנהלת העיר מביאה לידי ביטוי את המדיניות שלה- את סדר העדיפויות. התקציב מראה היכן מושקעים המשאבים של העירייה, האם זה בחינוך, תרבות, ניקיון או במקומות אחרים. כאשר קיבלתי את התקציב שבוע וחצי לפני הישיבה התחלתי ללמוד אותו במרץ על מנת להיות מוכן לישיבה. התקציב (מצורף באתר שלנו בקישור למטה) מורכב לפי תחומים ובכל תחום ישנם מספר סעיפים לא מפורטים יתר על המידה.

 

המשמעות היא שלתושב הרגיל וגם לחבר המועצה הממוצע יש קושי להבין את כל התקציב. לפיכך, עברתי על סעיף סעיף ולאחר מכן ישבתי עם גזבר המועצה ועברנו על כל הסעיפים הלא מובנים. בנוסף, התכתבנו במיילים ודרשתי לקבל תקציבים נוספים שלא הופיעו בתקציב עצמו. לצערי, כנראה אני בן היחידים שעשה את זה. היה מביך לראות שהגיעו לישיבה כה חשובה רק 9 חברי מועצה מתוך 15 ובנוסף, היה ניכר שחלק גדול מהם לא טרח להשקיע שעה או שעתיים בקריאת התקציב והבנתו. יאמר לזכות הגזבר שהוא השקיע מזמנו וישב איתי במשך שעתיים וענה כל סעיף וסעיף ובמה שלא היה בטוח קיבלתי את הפירוט לאחר מכן. המינימום הנדרש מחבר מועצה הוא ללמוד את תקציב כאשר הוא מגיע לישיבה על...התקציב.

בעוד כמה ימים אעלה פוסט שבו אסביר למה התקציב שהוגש לנו אינו שלם, למה חלק מהמספרים שפרסמו לכולנו בעירייה הם מניפולציה של מספרים ולמה הצבעתי נגד.

עד אז, שבת שלום אופקימים 😉

סיכום ישיבת מועצת העיר מס' 4 (01.01.19)

49274344_371778870254369_778332474437533

לאחר כל ישיבה נשתדל להביא את כאן את עיקרי הישיבה ונכתוב גם על דברים נוספים.

בישיבה האחרונה הובאו מספר סעיפים לסדר היום (מצורף בתגובה הראשונה). אסביר על חלקם. 
1. אישור פרוטוקולים- חברי המועצה מאשרים על הפרוטוקולים של הישיבות הקודמות. 
2. עדכון הצטרפות דורון אוסידון למועצת העיר במקום איציק קריספל- ראשית אנחנו שמחים ומברכים את דורון אסידון על הצטרפותו למועצת העיר, הוא אדם ראוי מאוד ואני בטוח שהוא יתרום רבות. מצד שני, תוך חודשיים שליש מהרשימה של ראש העיר התפטרו, איני יודע מה הסיבות (יש לי השערות) אך זה בטוח נראה לא טוב. האם סיעת הליכוד עשו מניפולציה על בוחריה ושיבצו מועמדים שמעולם לא התכוונו לייצג את הציבור?!, כנראה שכן. תזכרו את זה בבחירות הבאות. דרך אגב, איני שופט אדם במידה והחליט לפרוש מסיבה מוצדקת אבל כל כך מהר ובלי סיבה מיוחדת זה מריח לא טוב. 
4. אישור תב"רים- תב"רים הינם תקציבים בלתי רגילים אשר אינם חלק מהתקציב השוטף. לרוב הם מגיעים ממשרדים ממשלתיים ויש לאשר אותם במועצה. 
5. אישור הרכב ועדות העיריה- העירייה ומועצת העיר מורכבות ממספר ועדות רשות וחובה שצריכות להתכנס לפחות 4 פעמים בשנה ויש להן סמכויות שונות. הנהלת העיר לרוב קובעת את הרכבי הועדות. אני חבר בועדות הבאות: כספים, ביקורת, תכנון ובנייה (כמו שאר חברי המועצה) מעמד הילד, הנצחת זכר, ועדת מכרזים לבכירים ויו"ר מאבק בנגע בסמים. 
הסעיפים הבאים דנו בהקצאות שטחים ומבנים למוסדות שונים להפעלת גנים ובתי ספר. על פניו כל הקצאה נראתה הגיונית לאור התשובות שקיבלנו. יכול להיות שזה היה במקרה, אך ההקצאות היו בעיקרן למגזר החרדי, לפיכך אדרוש בקרוב מהעירייה את כמות התלמידים בעיר לפי מגזרים וגילאים ואת הקצאות המבנים בעיר למטרות חינוכיות. לאחר הניתוח כמובן אציג לכם אותו.

בישיבה הבאה ב15.01, נדון בתקציב העירייה. קיבלתי את התקציב בימים האחרונים וכמובן נלמד אותו לעומק ונגיע מוכנים לישיבת המועצה הקרובה. 
שלכם,
טל מגרה, חבר מועצה.
לשאלות, פניות ועוד: 052-8581980
talmegare2323@gmail.com

הנחה בארנונה לאנשי מילואים, 22.12.18

בתחילת שנת 2018 משרד הפנים העביר תקנה אשר מאפשרת לרשויות מקומיות להעניק הנחה בארנונה של 5% למשרתי מילואים פעילים וכך להוקיר אותם על השירות המשמעותי ובמקביל להקל עליהם מבחינה כלכלית. 150 עיריות כבר אישרו את התקנה. עיריית אופקים? אפילו לא דנה בנושא. לאחרונה שלחנו שאילתה (מצורפת בתגובה הראשונה) בנושא לראש העיר, אנחנו כמובן נשתף אתכם בתשובתו. 
 

מכיוון שאנחנו מיוצגים במועצת העיר, העירייה חייבת לענות לשאלותינו, לחשוף מידע שנדרוש ועוד. כפי שציינו בעבר אנחנו קיבלנו את הקול שלכם ואנחנו נשמיע אותו. יש לכם שאלה לראש העיר? משהו מטריד אתכם? אנחנו כאן כדי לבדוק. בתגובה השנייה מצורף קישור שבו אפשר למלא את השאלות שלכם ולאחר דיון ובדיקה נעביר את השאלה הלאה ובמהלך כל התהליך נשתף בשאלות ובתשובות. במידה ואתם חוששים לכתוב את פרטיכם האישיים, אין בעיה לשאול גם שאלות אנונימיות. 
שקיפות היא לא מילה גסה, תצטרפו אלינו כדי להפוך את אופקים למקום טוב יותר לחיות בו. 
לשאילת שאלות והעלאת נושאים לחץ/י כאן

הבטחות לחוד ומציאות לחוד, על הקואליציה החדשה (ישנה) והלא אמיצה- חלק ב', 17.12.18

56.jpg

"צעירי העיר הם העתיד שלנו"- מתוך חוברת הבחירות של ראש העיר. מה קרה בפועל?- ממוצע הגילאים בהנהלת העיר (הלא חרדית) הוא 56!

אין צעיר/ה אחד/ת שמתאימים להיות ברשימה של ראש העיר? או בהנהלת העיר?. הוא אומר שהצעירים הם דור העתיד אבל בפועל זה לא קורה. לאחר שהחלטנו להתמודד, עלה הרעיון של מועצת צעירים והאנשים נבחרו על בסיס פוליטי ולאו דווקא ענייני (למרות שהאנשים שאנחנו מכירים ראויים). רעיון נוסף שעלה הוא הכניסה של מאור צברי שלצערי התבררה כספין פוליטי (למרות שכך הנחנו מראש).

ראש העיר יכול היה לעשות מעשה אמיץ ולתת לצעירי העיר להוביל את התחום עם סמכויות משמעותיות אך הוא בחר בדרך הקלה. הנציג הצעיר היחיד שלו התפטר/פוטר מהמועצה, ואנחנו נשארנו עם עיר "ששואפת" להיות צעירה אך עם הנהגה מבוגרת שלעולם לא תוכל להבין את הצרכים האמיתיים של בניה ובנותיה. לא כי הם פחות טובים, פשוט כי יש פערים מנטליים גדולים בין הדור הקודם קודם לדור של היום.

חבל.

הבטחות לחוד ומציאות לחוד, על הקואליציה החדשה (ישנה) והלא אמיצה, 11.12.18

47684866_358037201628536_485502581301313

פי 3 יותר כוח, אותה קואליציה. לאחר שהתפזר עשן הבחירות וההסכמים הקואליציוניים נחתמו (מצורפים בתגובה הראשונה) ניתן לבחון את ההבטחות של ראש העיר במהלך קמפיין הבחירות. 
כיום, מרכיבות את הקואליציה (הנהלת העיר) 3 סיעות: הליכוד עם שישה מנדטים ושתי המפלגות החרדיות- ש"ס עם שלושה מנדטים ויהדות התורה (דת) עם שלושה מנדטים. באופוזיציה סיעת תנופה בראשות גדעון סבגי עם שני מנדטים ואנוכי, ראש רשימת אופקימים.

"תנו לי כוח במועצה, כדי שאני אוכל להתמודד עם החרדים". אני מודה, לא הייתי בחוג בית של ראש העיר, אך שמעתי מעשרות אנשים שהמשפט הזה נאמר על ידו ועל ידי שאר המתמודדים בסיעה שלו. במבחן התוצאה הוא קיבל כמות יפה מאוד של מנדטים (6! כמעט חסר תקדים) ובפועל, כמו בקדנציה הקודמת, שני סגנים בשכר ניתנו למפלגות החרדיות. המינימום צריך היה להיות שסגן אחד ילך לציבור החילוני/מסורתי. למה?! כי על פי המנדטים הם רק 40% ושאר האוכלוסייה מונה במועצה 60%. אבל, כנראה ששיקולים פוליטיים חשובים יותר מטובת העיר.

*הערה על סגן/ית בתואר- סגן בתואר זה נחמד אך לרוב זהו תואר ותו לא. סגן בשכר מקבל שכר מכובד, לשכה, עובדים וסמכויות רבות. סגן בתואר לא. זה בעיקר בשביל הכבוד.

איפה הצעירים בהנהלת העיר? שאלה טובה, נענה עליה בפוסט הבא.

טיפ צעיר לראש העיר-תעסוקה, 23.11.18

46827906_347170592715197_573558982633429
46495465_347170602715196_916192460547083

טיפ צעיר לראש העיר- על תעסוקה ועולם התעסוקה העתידי
לצעירים (במועצה שממוצע הגיליאים בקואליציה החילונית הוא כ-56).

לאחר ביקור ביריד התעסוקה במרכז הצעירים השבוע חשבנו על תעסוקה ועל הצרכים של אופקים כיום כאוכלוסייה מגוונת ובעיקר ככזאת שרוצה למשוך אוכלוסייה צעירה ולהשאיר את מיטב בנותיה ובניה כאן. 
כיום, העולם משתנה כל הזמן ובמיוחד עולם התעסוקה. תפקידים שיש היום לא יהיו מחר ובכל רגע מופיעים תפקידים שלא היו אתמול. בהתאם לזאת, על העירייה לבצע חשיבה משמעותית איך להתאים את משאבי העיר לעולם התעסוקה המשתנה.

איך בונים תכנית תעסוקה שתשפיע על ההווה ועל העתיד?
1. לומדים את המחקרים הקיימים ומתאימים את מערכת החינוך למקצועות העתיד ומקנים כישורים נדרשים לבני הנוער שלנו. 
2. מייצרים או תומכים (widiz לדוג') בפלטפורמות תעסוקתיות והכשרתיות שיודעות לתת כלים וכישורים, בעיקר דיגיטליים במקביל לחינוך הפורמלי כמו אקדמיה. בנוסף, המשרד של היום הוא לפטופ ופלאפון, אפשר לייצר סביבות עבודה איכותיות. 
3. משיכת מקומות תעסוקה להורים עובדים (בשפה המבאסת משרות אם).

הדבר החשוב ביותר הוא לאפיין את הצרכים, לחשוב על העתיד ולהתחשב בהווה. לאחר שעושים את זה בונים תכנית אסטרטגית מעמיקה שתאפשר לתושבי אופקים בכל גיל לעשות את הדבר הכי חשוב...לחלום ובעיקר להגשים. 
שבת שלום אופקים!

נ.ב. בתגובה הראשונה מצורף קישור למחקר אחד מיני רבים על עתיד עולם העבודה.

bottom of page